keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Keskiviikko 20.3.2013, Marleena kirjottelee !

Mathias meni 10 töihin Ronjan ja Jyrin kanssa samaa matkaa. Ensimmäiseksi Mathias teki Hollandaise-kastiketta. Erotteli 9 kananmunaa, laittoi kananmunan keltuaiset vesihauteeseen, vispasi kuohkeaksi ja lisäsi valkoviiniä ja rasvaa antamaan makua. Vispasi lisää kuohkeaksi ja lisäsi väriainetta, ja sen jälkeen kastike oli valmis. Mathias pääsi ruskistamaan lammasta pannulla jonka päälle laitettiin oma tekemään barbeque kastiketta, sipulia ja porkkanaa jonka jälkeen uuniin. Mathias laittoi jälkiruokia esille aina kun tilaus tuli. Jälkiruokina oli juustokakkua ja marjakakkua. Pilkkoi lisukkeita; zuccinia, paprikaa ja juuriselleriä. Sitten yhtäkkiä kaikki muut katosivat ja sillä aikaa tuli noin 10 tilausta ja Mathias rupesi itse tekemään annoksia. Teki ankkaa jonka jälkeen laittoi esille. Sitten Mathias söi lihapullia ja lohkoperunoita ja kastiketta. Mathias teki häränhäntä shufflea. Mathias pääsi tänään puolituntia aikasemmin.

Ronja meni 10 töihin. Ronja teki tänään tosi paljon salaatteja. Ensimmäisenä teki perussalaatin lounasannoksiin. Sen jälkeen 80 kymmenen hengen tilaukseen salaatit ja kastikkeen. Teki myös lounasannoksia. Teki taikinaa paprika-liha-piirakkaan. Lounassaalaatti loppu kesken niin Ronja teki sitä lisää. Ronja pilkkoi valmiiksi romane-salaattia, lollorosso-salaattia, paprikaa, kurkkua ja herneversoja huomista varten. Ronja sai tehdä ekaa kertaa chocolate fondatte annoksen. Ronjan mielestä tänään oli aika tylsä päivä ja tyhmempi päivä kuin eilen koska oli hiljaista ja silmiin sattui. Ronja pääsi töistä 10 yli 4.

Roosa meni kello 10 töihin. Aloitti aamunsa tekemällä jokapäiväisen cashlow-salaatin johon kaalia, porkkanaa ja majoneesia ja mausteet. Sitten Roosa siirtyi lämpimälle puolelle ja pääsi tekemään annoksia. Leivitetty possua ja perunamuussia, lihapullia ja perunamuussia, kanaa jonka päällä oli ananasta ja juustoa ja riisiä. Annosten mukana oli kastikkeet ja vaihtoehdot olivat; sienikastike (possulle) ja kermaviilikastike (lihapullille), kanalle oli maustekastike. Tänään loppui kaikki annokset kesken. Roosa siivosi tänään kun kaikki muut näpräsivät kännyköitä. Tänään oli aika tylsää mutta juuri ennen ku Roosan piti päästä, Kristofer antoi tehtäväksi tehdä mansikka-chili-pyrettä. Siihen tuli pilkottua mansikkaa, yksi sipuli, chiliä josta ei otettu siemeniä pois ja sitä paljon. Sitten ne laitettiin kattilaan ja hämmennettiin noin 10 min. Kun mansikat rupesivat menemään soseeksi niin se siirrettiin levylle joka ei ollut niin kuuma ja siinä annettiin kiehua ja välillä hämmennettiin. Samalla Roosa yritti etsiä Kristofferia. Sitten Roosa soseutti seoksen ja maistoi lopuksi sosetta. Se oli niin tulista että Roosan oli vaikea hengittää ja silmät vuotivat. Kurkkua sattui vielä kun pääsi töistä. Pääsi lähtemään puoli 5 ja tuli suoraan bussipysäkille jossa ootimme häntä.

Tino meni 9 töihin Nikitan kanssa samaa matkaa. Ensimmäisenä Tino teki appeelsiini fildantteja, puhdisti granaattiomenoita. Teki lounaalle salaatin johon hän pilkkoi kurkkua, suolakurkkua ja sipulia. Otti 20 salaattipussista lehdet tyngästä irti. Pisti aamupalalla juustoa esille, leikkasi kurkkua ja tomaattia aamupalalle. Leikkasi tomaattia, basilikaa ja valkosipulinkynsiä josta hän teki salsaa. Leikkasi punasipulista ja suolakurkusta pientä hakkelusta. Raastoi taas porkkanaa kuorimaveitsellä suikaleiksi juliennetyylillä. Kello 12.15 tuli tilaus, ja Tino seurailu mitä muut tekivät. Tino söi kanapastaa ja jälkiruoaksi mustikkamoussea. Pääsi lähtemään syömisen jälkeen eli kello 3.

Jyri meni kello 10 töihin. Pääsi leikkaamaan suolakurkkuja heti aamusta kaksi muovikippoa täyteen. Sitten Jyri raastoi parmesanjuustoa ja leikkasi neljä paprikaa. Sen jälkeen Jyri seisoi noin puoli tuntia yksin keittiössä kun muut olivat kokouksessa. Sitten kun muut tulivat takasin Jyri sai taas tehtäväkseen puhdistaa lammasta, jota ei saanut pilata koska se oli kallista. Teki tänään poikkeuksellisesti vain yhden köntin (JIHAA). Sen jälkeen Jyri pääsi tekemään lounasannoksia. Juttelivat porukassa mukavia. Päivän Grillissä oli tänään pippuripihviä, perunoita, porkkanoita ja sipuleita ja salaattia. Jyri teki niitä. Jyri sai taas tehdä jälkiruokia esim apple strudle. Teki myös brusettaleipiä, tornettoja ja lammasvartaita. Teki annoksia loppupäivän ja leikkasi pari sipulia. Sen jälkeen Jyri söi black agnus pihviä ja perunagratiinia. Hän pääsi tänään 15.57 !

Nikita meni 9 töihin ja aloitti paistamalla wienereitä monta pakillista. Sen jälkeen Nikita maustoi riisin riisimausteella ja leikkasi sekaan paprikaa. Nikita söi sen jälkee wienereitä ja riisiä. Sitten Nikita teki maustevoita. Sen jälkeen Nikita pääsi tekemään muffinseja. Oona ja Arja olivat arvostelemassa tänään ja Nikita sai 5 arvostelusta :) ! Nikitaa kehuttiin koska hän voi kommunikoimaan sekä venäjäksi että englanniksi. Kehuttiin myös työprosessin tekemisestä. Sen jälkeen Nikita siirtyi keittiöön maistelemaan suklaata jonka Oona ja Arja olivat antaneet työpaikalle. Nikita leikkasi pekonia isoista paloista suikaleiksi. Leikkasi sen jälkeen sipulia jonka jälkeen freesasi sen. Pekonit ja sipulit laitettiin pakkeihin. Niitä ei silti laitettu vielä uuniin. Sen jälkeen Nikita pääsi lähtimään hotellille.

Menin itse tänää 10 töihin. Leikkasin kurkkua, punajuurta ja lanttua. Tein myös pastasalaattia johon tulee; pastaa, punaista ja keltaista paprikaa, purjoa, majoneesia, suolaa ja mustapippuria. Sain itse maustaa sen ja sitä kehuttiin, jee :) Tein myös hedelmäsalaattia johon tuli viinirypäleitä, mandariinia ja vispikermaa. Tein myös pekonista ja makkaroista pieniä paloja. Laitoin 5 isoa pakettia pekonia tarjottimille nätisti. Söin tänään possua ja riisiä ja salaattia. Pääsin lähtemään puoli 4 koska tekemistä ei ollut enää.

Vähän ennen viittä lähdettiin kaikki Löunakeskukseen shoppailemaan. Mentiin ensimmäisenä kaikki yhdessä kahville ja sen jälkeen kaikki menivät erillään shoppailemaan. Kaikki löysivät tuljaisia ja itselleen jotain. Sitten muut lähtivät 19.10 bussilla takaisin hotellille ja minä ja Roosa jäätiin kauppakeskukseen. Kun tultiin Roosan kanssa takaisin hotellille oli jo iltatapaamisen aika. Päivä oli ihan mukava vaikka rahaakin meni. :) Huomenna viimeinen työpäivä ja kaikki ihan innoissaan lähdöstä.

Huomiseen !


1 kommentti:

  1. Heippa!
    Täällä suomessa luen kateellisena,mitä olette saaneet oppia,kokea ja parasta palautetta hyvin
    tehdystä työstä.
    Upeeta!
    Mulla vielä kipsi 2 viikkoa eli 5 viikkoa kokonaisaika.
    Terveisiä kaikkiin top-paikkoihin minulta.
    Mukavaa kotimatkaa.
    Nähdään maanataina!
    T. Eija!

    VastaaPoista