keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Marleena kirjottelee 13.3.2013

Roosa meni 10 töihin. Aloitti päivänsä tekemällä jokapäiväisen salaatin johon tuli kiinankaalia, porkkanaa, tomaattia ja mausteita. Roosa leikkasi myös krutonkeja mitä hän on tehnyt aikaisemminkin. Roosan työpaikalla pidettiin "tilaisuus" sen takia koska yksi työntekijä lähtee, ja etsiessään Kristofferia hän vahingossa meni keskelle huonetta jossa he juhlistivat tilaisuutta. Roosa pilkkoi myös paljon porkkanoita ja hänellä oli myös rutkasti vapaa-aikaa. Roosa teki tänään myös majavaa. Roosa leikkasi pieneksi brunoiseksi perunaa, porkkanaa, sipulia, chiliä, inkivääriä ja kesäkurpitsaa majavaa varten. Sen jälkeen laittoivat vihannekset ja muut kattilaan freesattavaksi, lisäsivät siihen tomaattimurskaa ja valkosipulia. Toisessa kattilassa oli valmiina majavaa kypsentymässä, ja siitä otettiin siivilällä majavat, jotta liemi jäi kattilaan. Liemi laitettiin vihannesten ja muiden joukkoon ja annettiin maustua. Majavan lihat laitettiin gn astiaan. Huomenna he tekevät majavan loppuun, jotta Roosakin näkee miten se tehdään.

Jyrillä oli tänään vapaapäivä ja hän heräsi kaheksalta koska Oona tuli käymään. Jyrin päivä meni katsellessa leffaa ja pelaten. Jyri kävi kaupassa ostamassa leffa evästä ja rupesi taas katsomaan leffaa. Kävi myös rimissä ja kahvilla. Häntä harmitti myös koska hänen koneesta meni tuuletin rikki.

Nikita meni yheksään töihin ja leikkasi perunoista viipaleita. Nikitalle tuotiin töissä lattea ja aamupalaksi lettuja. Nikita leikkasi kurkkuja ja aika nopeasti nimittäin hän leikkasi omaan sormeensa aika pahasti. Hän teki myös salaattia, mihin tuli paprikaa julienne tyylillä, kurkkua ja kiinankaalia. Nikitalla oli myös seisomista ja söi itse marinoimaa possua ja riisiä. Nikita pyöritteli tänään silakoita rullaksi, siinä meni kauan aikaa. Hän otti myös tänään mukaan töistä hotellille siskonmakkarakeittoa. Sitten hän pääsi kotiin.

Ronja meni kello 10 töihin Oona saattamana ja Oona oli työpaikalla kolme tuntia seuraamassa Ronjaa. Ronja leikkasi wokkiaineksia mirepox malliin. Teki granaattiomenia. Sen jälkeen Ronja alkoi tekemään salsaa johon tuli esimerkiksi: punasipulia, maissia, ananasta, chiliä, korianteria, kurkkua, tomaattia ja mausteet). Ronja leikkasi sen jälkeen ensimmäisen kerran julianne tyylillä zuccinia. Jutteli paljon uuden työntekijän kanssa. Pääsi neljältä töissä. KOKOPÄIVÄN TÖISSÄ JEE!

Matias meni kello 9 töihin. Heti tultuaan töihin he istuivat salissa ja joivat kahvia. Tänään oli kummiskin kiire päivä, oli tullut 50 hengen catering-tilaus. Matias laittoi "vohvelikuppiin" kanaa, sen päälle katkarapuja erittäin kauniisti. Asetteli voin astiaan ja siihen päälle persiljaa ja tyrnimehua. Työntekijä Felix sanoi Matiakselle että seiso yhdellä jalalla silmät kiinni ja laske kahteenkymmeneen. Sen jälkeen Matias sai tehtäväkseen tehdä ala carte jälkiruokaan. Sen jälkeen Matias fileroi limeä ja sitruunaa. Sitten Matias pääsi tekemään salsaa ja ainekset oli leikattu hänelle valmiiksi. Sitten Matias söi friteerattua kanaa ja risottia. Oona kävi myös Matiaksen työpaikalle syömään jo neljättä kertaa. Syömisen jälkeen alkoi ruuhka-aika, paljon tekemistä. Matias annosteli lounas ala carte annoksia. Juuri kun Matias oli pääsemässä töistä, hänelle tehtiin kahvia ja annettiin suklaakakkua.

Tino meni yhdeksään töihin. Kuori töissä punajuuria, paisteli lammaspihvejä ja kanapihvejä. Leikkasi kesäkurpitsaa, parsakaalia ja paprikaa gn-pakkin täyteen. Käytti tänään enemmän vakuumikonetta. Hän vakumoi kanaa, ankkaa ja lammasta, ja niitä oli paljon. Tino söi sitten ja sen jälkeen seisoskeli hieman. Tinokin leikkasi sormeensa päivän aikana. Siinä se olikin.

Minä menin kymmeneksi töihin ja tapasin minulle uuden työkaverin Laurin, ei siis headchef Lauri. Hän oli ihan mukava. Tein tänään voileipiä, leikkasin sipulia, kurkkua ym. Autoin vähän kaikkia koska tekemistä ei ollut niin paljon, meitä oli seitsemän kokkia. Keittelen kahvia ja asettelin jälkiruokia.

Illalla Tino ja Jyri oli huoneessan luultavasti koneella, ja minä, Matias, Roosa, Ronja ja Nikita kävimme vielä kaupassa ennen tapaamista. Muuten vaan semmosta oleilemista :) Tapaamisessa Roosa venytteli pitkin poikin lattiaa. Kiva päivä!



 
                                         Kuva madcakesta Adameresta, jossa käytiin syömässä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti